Цветан Соколов дари компютър, а волейболистите на Марек Юнион- Ивкони подпомогнаха с пари деца- сираци
Цветан Соколов дари компютър, а волейболистите на Марек Юнион- Ивкони подпомогнаха с пари деца- сираци / netinfo

Волейболистите от "Марек Юнион-Ивкони" изненадаха приятно децата лишени от родителски грижи от Дом "Олга Стоянова" в Дупница. Двама от шампионите Борислав Апостолов и Мартин Иванов посетиха дома, в който живеят 49 деца, за да ги зарадват. "Знаем, че всеки такъв дом има нужда от подкрепа и най-вече децата. Затова целият отбор решихме да помогнем и събрахме една сума, която да дарим за нуждите на тези деца. Те трябва да знаят, че винаги има хора, които ще ги обичат и ще им подават ръка", сподели Иванов. "Спортът не е само спорт, той е и начин на живот, който те учи да оцеляваш и да вярваш, че мечтите са постижими. Затова се обръщам към всички деца тук, вярвайте в мечтите си, бъдете уверени, че ще се сбъднат. Един ден това ще стане", пожела им Апостолов.
"С момчетата от отбора сме говорили и от тук насетне ще помагаме по-често и по-редовно. Условието обаче е, да бъдете редовно в залата на нашите мачове, защото сте вече част от нашия отбор", допълниха двамата и получиха обещание за това от директорката на дома Красимира Александрова.
"В момента вие сте като Дядо Коледа за тези деца. Най-искрено ви благодаря за жеста и най-вече, че сте се сетили за децата", заяви Александрова. Децата от дома подариха на волейболистите собственоръчно изрисувана картина на Исус Христос и керамика.
От сдружение "Приятели на волейбола" бяха осигурили топки за малчуганите.

Цветан Соколов дари компютър, а волейболистите на "Марек Юнион- Ивкони" подпомогнаха с пари деца- сираци
netinfo

Другият голям предколеден дар за децата обаче бе от звездата на националния ни отбор и бивш волейболист на "Марек Юнион-Ивкони" Цветан Соколов.
"Разбрах, че имат нужда от компютър за развлечение и не съм се замислял въобще. Не е много, но е от сърце. Като спортисти, ние сме длъжни да даваме пример в обществото и да радваме не само тези хора в залата, но и тези деца, които имат нужда от обич и грижи. Тяхната искрена усмивка и едно "Благодаря" струва повече от всички спечелени титли. Всеки трябва да помага", сподели по телефона в пряка конферентна връзка от лагера на националния отбор в София Соколов. "Следващия път, когато се върна в Дупница ще дойда в дома да поиграя волейбол с тях", Цветан Соколов.