Черни връх бе покорен от 60 туристи от ТД Осогово
Черни връх бе покорен от 60 туристи от ТД Осогово / netinfo

60 туристи от ТД "Осогово"- Кюстендил се включиха в масовото изкачване на Черни връх, по повод Деня на туризма. Планинарите отбелязаха празника за 118-ти път, като покоряват Витошкия първенец (2 290 м.н.в.), където 300 туристи начело с Алеко Константинов поставят началото на организираното туристическо движение у нас.
И тази година в похода се включиха туристи от град Крива Паланка, Македония. За доброто настроение се погрижи хор „Планинарска песен".

Черни връх бе покорен от 60 туристи от ТД "Осогово"
netinfo

Разиграна бе и томбола на движението „Покорител на 10-планински първенци", като бяха раздадени множество атрактивни награди.

Черни връх бе покорен от 60 туристи от ТД "Осогово"
netinfo

Наред с туристите, които бавно изкачваха върха се включиха и 300 души, които изкачиха Витоша тичешком. Да тичаш до Черни връх е вид състезание, известно като "скоростно изкачване на Витоша". Атаката на върха започна от Националния дворец на културата. Час и половина след старта, най-бързите и най-издръжливите вече бяха в подножието на Черни връх. Първият изкачил Витоша, пробяга разстоянието от НДК до Черни връх, което е 18 километра, за час и 55 минути, информират от ТД "Осогово".
На 14 септември, дружеството организира традиционното изкачване на връх Руен, където се събират туристи от България, Сърбия и Македония.

Черни връх бе покорен от 60 туристи от ТД "Осогово"
netinfo