Без нови играчи, Велбъжд започна подготовка
Без нови играчи, Велбъжд започна подготовка / Дарик- Кюстендил

Футболистите на "Велбъжд" излязоха на стадион "Осогово" днес за първата си тренировка, преди сезон 2012/ 2013 година. Старши треньорът Юлиян Кръстев изведе 26 футболисти. Отец Данаил отслужи водосвет за здраве и успехи на тима, на който присъстваха председателя на клуба Андрей Радев и хора от ръководството. Андрей Радев проведе и 10- минутен разговор с играчите, преди да излязат на първата си тренировка.


Нови футболисти на този етап няма, очакват се да дойдат на проби 3- 4 играчи, до края на седмицата. Освободени са вторият вратар Николай Петков, както и сърбинът Урош Душанич. С отбора не започна подготовка и Георги Желев, който от няколко дни е на проби в испански тим.

До края на седмицата отборът ще тренира за физическа издръжливост, с кондиционния треньор Румен Омерски, на стадион "Осогово". От 9 до 19 юли ще проведе лагер в Осоговската планина. Предвидени са шест контролни срещи. Кюстендилци имат договорки с "Банско", с юношите старша възраст на ЦСКА, които под ръководството на Адалберт Зафиров също ще са на подготовка в Осоговския балкан и с тима на "Германея"- Сапарева баня.
"Целите и амбициите ни са, обиграване на отбора, като отново ще залагаме и на юноши, и млади играчи- 21- 22 годишни. На този етап нямаме финансовите ресурси да се борим за професионалния футбол. Запазваме гръбнака на отбора. Борбата ще ни е за място в челото на Югозападната "В" група", заяви старши треньорът на "Велбъжд" Юлиян Кръстев.