ЛРД "Елен"
ЛРД "Елен" / netinfo
858 диви свине са отстреляли ловците от Ловно- рибарско дружество „Елен”- Кюстендил през изминалият ловен сезон, съобщи за Дарик секретарят на дружеството Венко Калинчев. Разчета на ловците за този сезон е бил 910 прасета. С най- добри резултати са дружинките на Раково, следвани от Пелатиково и Савойски.

„Мога да кажа, че това е най- успешният ни сезон от последните години. Причината за добрите резултати е, че популацията на дива свиня е по- голяма, защото не отстрелваме свине- майки, а освен това нашите ловци монтираха и автоматични хранилки на много места.  Доволни сме и от факта, че ловният сезон завърши и без инциденти и наранявания на ловци. Бяха направени сериозни инструктажи на ловците”, каза Калинчев.
Най- малка е била сполуката на дружинката в Горна Гращица, където е отстреляно само едно прасе. Причината е, че районът там не е място на обитаване от едър дивеч.

Съвсем скоро ще бъде определена дата, на която ловците ще направят таксация / преброяване / на дивеча. Тя ще бъде извършена в един единствен ден от ловците на дружеството.
В момента към ЛРД „Елен” членуват около 2 200 ловци.
 
Дарик- Кюстендил