5- ма от област Кюстендил в Националния съвет на БСП
5- ма от област Кюстендил в Националния съвет на БСП / БСП- Кюстендил

Петима делегати от Кюстендилска област станаха членове на новия Национален съвет на БСП. Мая Шишкова е делегираният член, след като получи доверието на областната структура. След гласуване в съвета влизат депутатът д- р Иван Ибришимов, областният председател Станислав Павлов, зам.- председателят на БСП- Кюстендил Катерина Янчева и Ивайло Петров от Дупница, щатен служител на БСП. 19 бяха делегатите от област Кюстендил на конгреса.
Мнозинството от делегатите на 49- тия конгрес на БСП гласуваха за промяна и избраха за лидер Корнелия Нинова. Тя победи на балотаж досегашният председател Михаил Миков.
Над 600 души се бориха за 105 места в Националния партиен съвет, който с делегираните представители на областите и младежите и от 185 членове. Бюлетини пуснаха 755 души.
„Пожелаваме успех и кураж за промяна на новия председател на НС на БСП Корнелия Нинова!
Това е историческа победа! Това е първата жена-лидер на партията в 125-годишната история на партията! Обединени, със скандиране на "Победа!" и "БСП", с надежда за дългоочакван курс на промяна, залата посрещна новоизбрания председател, преди комисията по избора да обяви официално резултатите", пише на страницата на БСП- Кюстендил във Фейсбук.