5 държавни имота ще иска община Дупница. 2,5 млн. лв. са планираните приходи от продажби
5 държавни имота ще иска община Дупница. 2,5 млн. лв. са планираните приходи от продажби / netinfo

Община Дупница има намерение да придобие пет имота през 2010 г. Това става ясно от програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за тази година, която ще бъде разгледана на сесия на ОбС Дупница на 18 януари. Всички имоти са държавна собственост и общината иска да ги вземе безвъзмездно. Намират се на ул. „Никола Малашевски“, ул. „Иван Вазов“21, ниското двуетажно тяло към Общинска администрация на пл. „Свобода“, ул. „Еделвайс“ и бивши военни имоти в местността Орляко на ул . „Св. Георги“.

Очакваните приходи от продажба на общински имоти са 2,5 млн. лв., което е с около 4 млн. лв. по-малко в сравнение с миналата година.

35 имота община Дупница има намерение да предостави под наем, а 25 да продаде – включително недовършената болница в местността "Дренски рид, бившето училище в с. Тополница, земеделски имот в с. Самораново, с площ 12 099 кв.м, както и бившия животински пазар, който е с площ 2974 кв.м.

Шест имота общината има намерение да внесе като непарична вноска в капитала на търговски дружества, като два от тях са с площ над 11 000 кв.м. Това е необходимо при евентуално създаване на смесени дружества, на принципа на публично-частното партньорство, обясни Десислава Кючукова, директор дирекция „Търговски дейности и общинска собственост“.