3 постановки и 3 късометражни филма на Фестивала за филмово и театрално изкуство „Невена Коканова
3 постановки и 3 късометражни филма на Фестивала за филмово и театрално изкуство „Невена Коканова / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

На 16 и 17 април тази година ще се проведе 3-то издание на Фестивала за филмово и театрално изкуство „Невена Коканова". Ще бъдат изиграни 3 постановки и заснети 3 късометражни филма.

След проведени кастинги за сценарии и актьори от утре започват репетициите за постановките и късометражните филми. Днес в 17.30 часа в салона на театъра е вторият кастинг за актьори. Получени са общо 15 сценария, ще участват 22 актьори, 12 в постановките и 10 във филмите.
Сценариите са оценявани от жури от ОбДТ „Невена Коканова", в състав Славчо Пеев, Виктория Янева и Иван Иванов. С изключително дейно участие е Георги Якимов, който е от Бобов дол. Той е автор на сценариите на две постановки и един късометражен филм. На сцената на театъра ще бъдат играни
„Крадецът няма имена" на Георги Крумов, „Семейна идилия" на Георги Якимов
„Гражданоселци" също на Георги Якимов. Като сериозен проблем Славчо Пеев очерта лисата на хора, които пишат и това е проблем на всички театри в България. В рамките на Фестивала ще бъдат прожектирани филми с Невена Коканова, предстои и представянето на книгата на Георги Тошев „Коя съм аз". И тази година се очакват да има специални гости, но все още се уточняват поканите.
Славчо Пеев обяви още, че премиерата на новата постановка на ОбДТ „Невена Коканова" ще бъде на 16 май, в рамките на Майските празници на културата. Наложило се е промяна както на датата, която беше 20 април, така и на голямата звезда Стоянка Мутафова, която трябваше да играе баба Гица, в „Големанов". Голямата актриса е получила забрана за игра, заради здравословното й състояние. Вместо нея на сцената ще се качи Милица Гладнишка.