2010 година - тежка и успешна за Сапарева баня
2010 година - тежка и успешна за Сапарева баня / Влади Владимиров, архив

Като тежка определи 2010-а година кметът на Сапарева баня Сашо Иванов. Той отчете ниска събираемост на данък сгради и  такса смет, като приходите са с 400 000 лева под очакваните.

"Фирмите са в затруднено финансово положение. Не плащат на общината, а от своя страна ние дължим пари на фирмата по чистотата, но се радвам, че оттам проявиха разбиране и работата не е спирала", коментира кметът Сашо Иванов. Той призова за коректност и хотелиерите в общината. При заложени 120 000 лева от туристическа такса са събрани 22 000 лева без месец декември.

Сашо Иванов допълни, че екипът му е положил доста усилия за да работи нормално общината, получени са похвали от Световната и Европейска федерации по лека атлетика за успешното провеждане на 9-то Европейско първенство по планинско бягане. Кметът на Сапарева баня отчете като положителен и фактът, че отвори врата основно ремонтираната градска баня, която общината отдаде на концесия.

Иванов изрази надежда, че от Държавен фонд "Земеделие" ще свършат своята част от работата и през 2011-а ще започне изпълнението на спечелените няколко проекта по Програмата за развитие на селските райони.

Проектите, които са на обща стойност почти 10 млн. лв. са "Изграждане на смесена канализация в с. Ресилово"; "Реконструкция на читалище "Просветен лъч"; "Изграждане на художествена галерия"; "Реконструкция и ремонт на ул."Отец Паисий" и ул. "Крайречна"; "Озеленяване и устройство на парк "Гейзер".