133 години от рождението на Владимир Димитров - Майстора честваме утре
133 години от рождението на Владимир Димитров - Майстора честваме утре / Дарик радио,архив

133 години от рождението на Владимир Димитров - Майстора честваме утре. Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще отбележи годишнината с нова постоянна експозиция, а в отделна зала ще бъдат представени творби на Майстора, рамкирани с дарение на Свилен Блажев.

В деня на честването ще бъде обявен носителят на Националната награда за живопис на името на Майстора за 2015 г. По традиция ще бъде открита изложба на предишния носител на наградата - Свилен Блажев.
По повод  годишнината ще гостува първата мултимедийна изложба, посветена на Майстора - „Светлина и Дух" - проект на Националния дарителски фонд „13 века България". Проектът е иновативен за България и по същество е изложба от съвършено нов тип.Емблематични, но така също и по-малко познати творби на Майстора - рисунки, платна, скици, графики, автопортрети, се представят с помощта на високотехнологичен софтуер и „оживяват" в огромни екрани пред зрителя в залата, завъртат се в една визуална феерия със собствена хореография, в симфония от цвят, звук и светлина.
Откриването е утре в 11.00 часа.