Здравей Димитровград пеят в трио Ивана, Орлин Горанов и Мариана Попова на 2 септември
Здравей Димитровград пеят в трио Ивана, Орлин Горанов и Мариана Попова на 2 септември / DarikNews, архив
"Здравей Димитровград" пеят в трио Ивана, Орлин Горанов и Мариана Попова на 2 септември
56145
"Здравей Димитровград" пеят в трио Ивана, Орлин Горанов и Мариана Попова на 2 септември
  • "Здравей Димитровград" пеят в трио Ивана, Орлин Горанов и Мариана Попова на 2 септември

Бившето военно поделение край село Черногорово на площ от 173 дка вече е собственост на община Димитровград. Дни преди 65-я рожден ден на града министерският съвет прие решението. Три са сградите с обща площ 999 кв. м, четири- съоръженията, разположени върху имота. Да го използва, като зона за отдих и социални дейности, са намеренията на общината. Заявили сме желание да получим още 11 терена, като тези в селата Крепост, Воден и Бодрово, в Меричлери, край Димитровград и др., коментира кметът Иво Димов.

За рождения ден на града на 2 септември, когато е и кулминацията на 9- дневните тържества, се очаква да пристигнат министърът на икономиката Делян Добрев и на културата Вежди Рашидов, който е и почетен гражданин на Димитровград. С 5-минутна заря в синхрон със специално музикално оформление, като компютър координира класическа музика и фойерверки ще изненадат от общината гости и граждани навръх празника. Своеобразния химн на града- „Здравей Димитровград” ще изпеят Ивана, Орлин Горанов и Мариана Попова.

Какво още предвижда община Димитровград за 65-я рожден ден на града, на какъв етап от изпълнението са стартиралите в началото на лятото инфраструктурни проекти и каква е мечтата на кмета Иво Димов за Димитровград- чуйте в звуковия файл.