/ БГНЕС, архив

Районна прокуратура-Хасково внесе в съда обвинителен акт срещу 20-годишен мъж, който пребил горски стражар край Хасково в началото на декември 2017 г. Според обвинението Ахмед е нанесъл леки телесни повреди с оток на ръката, докато горският стражар е изпълнявал задълженията си, съобщиха от прокуратурата.

Районна прокуратура-Хасково реши 178 случая за 10 месеца

Установено е, че на 3 декември 2017 г., в местност край Хасково, обвиняемият и негови познати отишли с няколко каруци да събират дървесина, без да притежават разрешение. След като натоварили дървата, тръгнали да се връщат към града.

Двама горски стражари, които патрулирали в района и пътували със служебен автомобил, подали сигнал на движещите се в каруците да отбият и спрат, като няколко пъти повторили и указанието си устно. Прозорецът на служебния автомобил бил отворен. Пострадалият горския стражар бил облегнал лявата си ръка на вратата и се виждала част от лицето му.

Арестуваха ДАНС-аджия от Хасково край Димитровград

Вместо да спре и да изпълни указаното му от служителите, обвиняемият Ахмед, който бил в една от четирите каруци, движещи се заедно, замахнал с пръчка, с поставен на нея гумен ремък, използвана от него като камшик за коня, като през отворения прозорец ударил пострадалия в областта на лицето и в ръката.

По делото са били разпитани свидетели, извършени експертизи, събрани гласни и писмени доказателства. Предстои Районен съд да прецени дали да насрочи първо заседание.