Тоня Борисова гостува в КДК-Димитровград
Тоня Борисова гостува в КДК-Димитровград / КДК, Димитровград
Народната певица, родом от Димитровград, Тоня Борисова гостува днес в Клуба на дейците на културата там със спектакъла „Път и светлина в безкрая“. Началото е от 18 ч., а входът е свободен, информира секретарят на клуба Анелия Радева.

Тоня Борисова е родена през 1952 в Димитровград. Гордее се, че е родственица на Захари Стоянов. Пише поезия, проза, публицистика, литературна критика, сценарии за филми и създава песни по свои стихове. Стиховете й са превеждани на френски, немски, английски, украински, руски, потругалски, турски, чувашки, башкирски, татарски, есперанто и дори фарси

По поетичните си книги е реализирала над 680 авторски поетично-музикални спектакъла, включително и с хоровете „Мистерия на българските гласове“, „Бодра смяна“, „Гусла“ и др.

Тоня Борисова е сценарист на 45 авторски документално-художествени филма от Проекта „Пътеки към Душата на България“, заснети от съпруга ѝ- режисьорът Александър Борисов. И днес тя продължава да работи активно за съхраняване на фолклорното богатство.