Огромно количество тениски-менте задържаха на Капитан Андреево
Огромно количество тениски-менте задържаха на Капитан Андреево / netinfo

Фалшификати на 16 077 броя тениски на световноизвестна марка задържаха митническите служители на пункта Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници. Ментетата са били превозвани от камион с унгарска регистрация, пътуващ за Холандия от Турция през България. Камионът  е селектиран за щателна митническа проверка по метода на анализ на риска от дежурния митнически служител от мобилна група. При проверката се установява, че в 213 кашона има 16 077 броя тениски с логото на известна марка, за които не са представени необходимите документи.

Тениските са задържани с протокол съгласно Закона за марките и географските означения. За случая е уведомен правопритежателя на марката.
При други четири случая на прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост, митническите инспектори са задържали 1362 парфюми и тоалетни води, имитации на световноизвестни търговски марки. Ароматите са пренасяни от пътници, пътуващи в автобуси с турска регистрация по направление Турция през България за Румъния.