Очаква се присъда по делото за Черния Великден в Симеоновград
Очаква се присъда по делото за Черния Великден в Симеоновград / netinfo
Очаква се присъда по делото за Черния Великден в Симеоновград
52949
Очаква се присъда по делото за Черния Великден в Симеоновград
  • Очаква се присъда по делото за Черния Великден в Симеоновград

 

Днес или най-късно утре се очаква присъдата по делото за катастрофата в Симеоновград, при която на Великден миналата година загинаха шестима младежи. Делото е изяснено от фактическа страна, обяви преди минути председателят на 3-членния състав от Хасковския окръжен съд Красимир Димитров и даде ход за пледоарии. Те ще продължат от 12 ч. в залата.

В началото на съдебното заседание бе приета справка от сектор КАТ на ОДП-Хасково за двамата подсъдими- шофиралият Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му дал ключовете за колата. Днес те отказаха да дадат обяснения в съдебно заседание и по настояване на прокурора Павел Жеков бяха прочетени дадените от Живко Желев показания в досъдебното производство. Съжалявам много за случилото се, но не считам, че имам вина. Братовчед ми и друг път е карал колата ми и винаги е бил в трезво състояние. Не съм го видял въпросната нощ да пие алкохол. Каза, че няма да пие и ще шофира, затова още тогава му дадох ключовете, гласят показанията на Живко Желев.

Съдът изслуша свидетелят Йордан Господинов и заличи от списъците за призоваване свидетелката Радка Валентинова, с чиято кола Данаил Георгиев е бил откаран до болницата в Харманли. Отхвърлени бяха всички искания на защитата за допълнителни експертизи, както и за допълнителен оглед на автомобила от съдебния състав в присъствието на защитата. В звуковия файл чуйте коментара по този въпрос на защитника на Живко Желев адв. Димо Стоянов.