Община Димитровград с 3 гигантски мартеници
Община Димитровград с 3 гигантски мартеници / DarikNews

С три гигантски мартеници, разположени на знакови места в Димитровград, поздравяват тази година от общината гражданите и гостите на града. Те са изработени в традиционен стил, а за направата им са използвани 150 метра плат и 15 кг вата. В продължение на около две седмици над тях работят заетите в профил „Шивачество” на социалното предприятие. Това беше голяма предизвикателство, защото не е лесно, но мисля, че се справихме, коментира ръководителят му Магдалена Ванчева.

Община Димитровград с 3 гигантски мартеници
netinfo

7-метрова мартеница краси фасадата на Община Димитровград, където вече е поставено и 32-метровото българско знаме. Мартеница с дължина 4,5 метра бе монтирана върху спортна зала "Младост", а тази пред бившия Дом на културата „Химик” е с дължина 3,5 метра. Избрахме тези места, тъй като по този начин искаме да отправим своеобразен поздрав към дейците на културата и спорта, коментира кметът Иво Димов.

Община Димитровград с 3 гигантски мартеници
netinfo

 

Мартенско дръвче краси и фоайето на Община Димитровград. То е дело на децата и екипът от Дневния център за деца с увреждания, които използваха изработени от тях мартеници. Идеята ни беше да поднесем символите на настъпващия празник за всички работещи и всички посетители на административната сграда с пожелание за здраве и късмет, коментираха инициаторите.

Община Димитровград с 3 гигантски мартеници
netinfo