Обществена трапезария в Минерални бани и през 2016 г.
Обществена трапезария в Минерални бани и през 2016 г. / Darik News, архив

Обществена трапезария  ще работи в община Минерални бани и през 2016 година, информират от администрацията й. Проектът се финансира от Фонд „Социална закрила”. Основната цел на националната програма е подобряване качеството на живот и осигуряване на помощ и подкрепа за най-нуждаещите се. Трапезарията ще предоставя храна за обяд – супа, основно ястие и хляб. В Минерални бани ще се реализира за периода от 4 януари до 30 декември 2016 г.

Целевите групи, обхванати от програмата са лица и семейства, получаващи месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях. Програмата обхваща още самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, инвалидност, наследствени такива и пенсии несвързани с трудовата дейност, както и скитници и бездомни деца и лица.

За да бъдат включени, като потребители на услугата, желаещите трябва да подадат заявление-декларация по образец до доставчика- Община Минерални бани, по постоянен или настоящ адрес, ако е различен от постоянния от 17-ти до 30-ти декември т.г. Заявлението-декларация за ползване на услугата от дете се подава от неговия законен представител, уточниха от общинската администрация.