/ netinfo
Спортни обувки от защитени марки конфискуваха свиленградските полицаи. Те са намерени при проверка в града на лек автомобил, шофиран от 21-годишен жител на село Подрумче. В хода на проверката, полицаите откриват 10 чифта маратонки с лого на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Предадени с протокол.

2 кг безакцизен тютюн иззеха полицаи от полицейския участък в Симеоновград. Нарязания тютюн е открит при проверка на 58-годишен мъж от града, който го пренасял в черна полиетиленова чанта. Собственикът му го е предал с протокол на разследващите.

Намериха ментета в мазе

32-годишен мъж е задържан за съхранение на наркотик. На 10 декември, в 20:00 часа, автопатрул от управлението в Хасково е извършил проверка в местността „Кенана“ на лек автомобил Фолксваген. До задържаният от село Тракиец пътували още момче и момиче от областния град. При проверка, във водача е открито топче с тегло 0,5 грама зелена листна маса- канабис.

Митницата унищожи десетки хиляди ментета

Четири вида наркотик иззеха димитровградските полицаи при две проверки в заведение в Димитровград. По време на студентския празник, криминалисти и униформени са проверили 2 заведения в града. При първата проверка, в дамско портмоне на 24-годишно момиче са открити 1,02 грама канабис и 0,92 грама хероин. При втората, в 20-годишна девойка са намерени 3,67 грама метаамфетамин и 1,26 грама амфетамин.

Двама мъже и жена са задържани за кражби в хасковското управление. Единият от тях на 40г преджобил свой познат по чашка и му отмъкнал от дрехите 1700 евро. 17-годишно момче пък е било установено от охраната на хипермаркет, откъдето задигнал слушалки за телефон и лакомство. Задържаната 30-годишна жена е откраднала 600 лева от жилище на булевард „Раковски“ в Хасково след използване на резервен ключ.