/ Darik News, архив
318 артикула с лого на защитена марка без разрешение на правопритежателя иззеха служители от Хасково.

Част от тях – 35, са иззети вчера при проверка на имот на улица „Каменна“ в областния град, собственост на 54-годишен мъж. Спортните дрехи са открити в мазето, пригодено за шивашки цех.

Останалите 283 броя са намерени при проверка на магазин на булевард „Раковски“. Дрехите с лого на различни марки са били в складовото помещение на бутика.

Митницата унищожи десетки хиляди ментета

Безакцизни цигари конфискуваха полицаи от Харманли и Хасково. При проверки в търговски обекти са открити общо 320 къса папироси без бандерол, иззети от собствениците им с протоколи за доброволно предаване. Съставени актове по ЗАДС.

Бързо производство е заведено в РУ Харманли срещу 22-годишен младеж, държащ наркотик. На 7 декември, в 15:00 часа, криминалисти от управлението са проверили момчето, в чийто дрехи е открит плик с тегло 2 грама със зелена листна маса.

Тестване с полеви наркотест е потвърдило, че се касае за канабис. Дрогата  е иззета с протокол. По същото време свиленградските криминалисти са проверили апартамент на улица „Септемврийци“ в града.

В жилището, обитавано от 15-годишена девойка от село Капитан Андреево са намерени 11 грама метаамфетамин, 7 грама кетамин и 1,4 грама канабис.

Момче от Димитровград крие дрога в печка

Вида на дрогата е потвърден с полеви наркотест. В жилището е бил и 17-годишен свиленградчанин. Двамата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

В хасковското управление е заведено  бързо производство срещу 32-годишен жител на село Свирково. Водачът на лек автомобил "Ленд роувър" е спрян от автопатрул за проверка в града.

Хванаха двама пияни шофьори

При справка станало известно, че мъжът шофира без валидно свидетелство за правоуправление в едногодишен срок на влязло в сила наказателно постановление.