Мним банкер измами пенсионер с 2249 лв.
Мним банкер измами пенсионер с 2249 лв. / netinfo

Потърпевшият е измамен на излизане от хасковска банка, от където е изтеглил сумата. 67-годишният мъж е бил придружаван от свой приятел. На път за колата си, двамата били настигнати от непознато за тях лице, което им обяснило, че с изтеглените преди малко 2 249 лв. е станала грешка – били маркирани и е нужно да ги вземе и подмени с други.

Мъжете се върнали в банката, а измамникът ги помолил да му дадат парите, за да ги занесе на началника си. Тогава се появило друго непознато за тях лице, вероятно съучастник на измамника. Той заявил, че също имал проблем като техния, и че парите му били подменени. Това успокоило потърпевшите и те предали парите си.

Обяснено им било да чакат “служителя” между първия и втория етаж на банковата институция. С парите неизвестното лице се качило към втория етаж по стълбите и те повече не го видели.

Мъжете описват на полицейските служители непознатия измамник с приблизителен ръст 170-175 см, с тъмна коса, едър, набит, около 35 годишен. Бил облечен с черни панталони и синя риза, на която е имало закачен бадж с инициалите на банката. Разследването по случая продължава.

По информация на Дарик измамата не е била извършена във финансова институция, а пред сградата на областна администрация. Освен това размерът на откраднатите пари е по-голям - 2 530 лв.