Крадливи младежи обраха баба в Радиево
Крадливи младежи обраха баба в Радиево / Dariknews.bg, архив

Трима младежи от село Радиево са установени за кражба, съобщиха от полицията в Хасково. В началото на седмицата в РУП - Димитровград е постъпила жалба от 73-годишна жена от селото, че след срязване халка на катинар е проникнато в стопанска пристройка към къщата, откъдето са откраднати шмиргел, водна помпа, брадва, тесла, трион и 5 литра дизел.

На следващия ден още една радиевка е сигнализирала за кражба на 250 кг въглища от дома й. След проведените издирвателни действия, познатите на органите на реда младежи на възраст 18, 17 и 23 години са установени. Крадените вещи са иззети с протокол. Работата по случая продължава.

Междувременно от полицията съобщават и за двама свиленградчани, заподозрени за кражба. Вчера в 14 часа на жп-гара Свиленград, двамата на възраст 24 и 17 години са демонтирали от спрял вагон натоварен с жп релси 10 обезопасителни колана. Двамата са забелязани от жп-служители, които сигнализирали в полицейското управление. По-големият е заловен на място, а непълнолетния е в процес на издирване, след като е избягал.