Клубът по акробатика на Димитровград с нов микробус
Клубът по акробатика на Димитровград с нов микробус / DarikNews

С нов микробус се сдоби спортният клуб по акробатика и скокове на батут "Младост" в Димитровград. Той е дарение от Българската федерация по скокове на батут, чийто председател Стоян Димитров пристигна за официалното връчване днес. Събитието се проведе пред Спортна зала "Младост", а ключовете бяха предадени на президента на клуба.

Клубът по акробатика на Димитровград с нов микробус
netinfo

Това е деветият бус, който федерацията предоставя на български спортни клубове, поясни Стоян Димитров. Доволни сме, че димитровградският вече разполага с транспортно средство и още на следващото състезание в зала "Армеец" от 25 до 28 юни децата ще пътуват с него, коментираха от клуба. 

Клубът по акробатика на Димитровград с нов микробус
netinfo

Кметът на общината Иво Димов коментира, че такива поводи показват отношението към подрастващите и спорта. Стремим се да даваме всичко според възможностите си, за да има деца в Димитровград, които активно да спортуват, каза още кметът и благодари на федерацията за жеста. Той се ангажира за следващата година в бюджета на общината да бъдат предвидени средства за ремонт на залата, в която тренират децата. 60 са в момента възпитаниците на СК "Младост", посочи треньорът Димитър Димов. За всички тях от общината осигуриха и торта.