ЕС помага на българи да започнат работа
ЕС помага на българи да започнат работа / netinfo

50 кандидати, граждани на която и да е европейска страна или на държава от Европейската асоциация за свободна търговия ще бъдат избрани в рамките на инициативата “Моята първа работа в чужбина”. Проекта цели мобилност на Европейската комисия и мрежата за Европейски услуги за заетост.

Европейската комисия ще помогне на 50 европейски граждани да започнат първата си работа в друга европейска страна. В конкурса се допускат само хора, които не са работили, учили или били на стаж в чужбина.

Желаещите могат да се регистрират като попълнят кратък формуляр за регистрация и мотивират желанието си работа в чужбина и какъв опит очакват да придобият. Минималната възраст за участие е 18 години като няма ограничения за горната възрастова граница.

Кандидатите трябва да са готови да приемат работа в друга европейска страна най-малко за четири месеца. Регистрацията продължава до 15 октомври в интернет портала – www.eures.europa.eu. , като се попълни формуляр за регистрация на един от официалните езици на ЕС или на норвежки, или исландски език.