Две коли и 500 кв.м бараки изгоряха в Димитровград
Две коли и 500 кв.м бараки изгоряха в Димитровград / DarikNews
2 коли и 500 кв. м бараки изгоряха в Димитровград
56486
2 коли и 500 кв. м бараки изгоряха в Димитровград
  • 2 коли и 500 кв. м бараки изгоряха в Димитровград

500 кв.м дървени бараки и два автомобила изгоряха в пожара, пламнал в двора на бившата консервна фабрика в Димитровград днес. За броени минути необитаваните от години постройки бяха обхванати от пламъците, които се извисиха до небето. Около 1000 квадрата са спасените в близост, както и над 10 паркирани в този район леки коли. 50 кубика дървен материал е бил складиран в двора на цех там и са били необходими минути, за да пламне, а гасенето бе затруднено допълнително от вятъра, както и от движението на много хора и коли в района, предвид пазарния за Димитровград ден.

Две коли и 500 квм бараки изгоряха в Димитровград
netinfo

Близо 300 души се събраха, за да гледат пожара, но едва десетина от тях, които работят в съседните сгради, се притекоха на помощ и оказаха съдействие на огнеборците. Повечето предпочетоха да снимат ефектните иначе пламъци и пушек с мобилните си телефони. Огънят бе овладян сравнително бързо и без трагични последствия. В процес на установяване са причините.

Две коли и 500 квм бараки изгоряха в Димитровград
netinfo

По разказите на очевидци една от бараките била обитавана от клошари и по думите им не било изключено те да са предизвикали по невнимание пламъците. От пожарната нито отричат, нито потвърждават тази версия, предвид факта, че заради пазара, който е на метри от мястото, там минават много хора и коли.

Две коли и 500 квм бараки изгоряха в Димитровград
netinfo

Сигналът в РСПБЗН-Димитровград бе получен минути преди 12 ч. по време на импровизирана пресконференция за местните медии по повод професионалния празник на пожарната днес. В приложения файл чуйте разговора с началника на службата Иван Пачов и звукова картина от пожара.