27 маломерни паралелки в димитровградско
27 маломерни паралелки в димитровградско / netinfo

27 ще са паралелките с ученици под минималния брой през учебната 2008/2009 г. в няколко димитровградски училища. Утвърждаването на паралелките се очаква в четвъртък по време на заседание на местния парламент.

По 7 ще са маломерните паралелки в училищата „Димитър Матевски” в град Меричлери и ОУ „Христо Смирненски” в Радиево. В учебните заведения се обучават деца от Меричлери и селата Длъгнево и Великан, а в Радиево и от селата Бряст, Здравец, Странско, Голямо Асеново и Малко Асенов.

Под минималния брой деца ще има в паралелките в училищата „Св.св. Кирил и Методий” в Димитровград, където се обучават деца от кварталите Черноконево, Марийно и Вулкан и в ОУ „Васил Левски”- с. Ябълково, което е средищно за деца от Ябълково, Скобелево, Сталево, Горски извор и Каснаково.

6 маломерни паралелки се очаква да има през новата учебна година и в ОУ „Христо Ботев” в Крепост, където поради липса на детска градина има полудневна детска група.

На поредното си заседание в четвъртък местният парламент ще разгледа и предложението за създаване на Общинско предприятие „Детски и младежки център”. 9- членният екип на центъра ще се помещава в две сгради на улица „Св. Климент Охридски”.

Според предложеното за гласуване от съветниците решение бюджета на новото предприятие ще бъде в размер на остатъка от одобрения бюджет на закрития вече Детски комплекс. Таксите за услугите допълнително ще бъдат определени от Общинския съвет.