Журналистическа обиколка в Габрово
Журналистическа обиколка в Габрово / netinfo
Посещение за журналисти в Общински център за информация и услуги на гражданите организира Американската агенция за международно развитие. Визитата е част от журналистическа обиколка, на 1 и 2 март 2007 г ., на обекти свързани с проекти, финансирани от Агенцията.

Обиколката включва проекти, касаещи развитието на гражданското общество и социалната сфера, икономическото развитие, съдебната реформа и реформата в местното самоуправление.
Програмата на обиколката предвижда още посещение на финансирани от Обществения дарителски фонд проекти, като родилното отделение на габровската болница, визита в училище, участващо в програмите на Джунийър Ачийвмънт, и в Габровския окръжен съд.

Посещението на Общинския център за информация и услуги на гражданите е определено за 2 март 2007 г. от 13.15 часа. Центърът е един от първите в България и официално беше открит на 17 май 1999 г. Той има дъгогодишна традиция в модерното обслужване на гражданите и бизнеса и към момента предоставя над 100 услуги. Въведено е обслужване на едно гише, автоматизиран е целия документооборот.