Проф. Волфганг Шулхов „Доктор Хонорис кауза“ на ТУ-Габрово
Проф. Волфганг Шулхов „Доктор Хонорис кауза“ на ТУ-Габрово / Дарик Габрово, архив

Проф Волфганг Шулхоф, президент на Занаятчийската камара в Дюселдорф, ще бъде удостоен с титлата „Доктор хонорис кауза" на ТУ-Габрово по случай 40 годишнината от партньорството на университета с Висшето училище в Митвайда

Тържественият Академичен съвет ще се състои на 10 април в Аулата на университета. Ще присъстват г-н Йорг Шенк - съветник на Посланика и референт по научните въпроси в посолството на ФРГ в София, проф. д-р Лудвиг Хилмер - ректор на Висше училище Митвайда и неговите предшественици проф. д-р Лотар Ото и проф. д-р Вернер Тоцауер, както и други представители на училището, на бизнеса и общината в Митвайда, начело с кмета Матиас Дам. Сред гостите ще бъдат зам. областният управител на Габрово Неделчо Търкаланов, кметът на Габрово Таня Христова, Стефан Деевски - управител, АМК, бивши ректори и зам.ректори на ТУ-Габрово, студенти и преподаватели.

Ректорът на ТУ-Габрово ще награди с плакет и златна значка настоящия и бившите ректори на Висшето училище в Митвайда за техния принос в развитието на международното сътрудничество между двата университета. Проф. Волфганг Шулхов ще получи специално изработени папирус, почетен знак и плакет с надпис. След церемонията той ще изнесе академично слово.