Печенката и Бобо с изпълнения пред участниците в Цветна олимпиада
Печенката и Бобо с изпълнения пред участниците в Цветна олимпиада / Печенката, личен архив

Ученици от Габрово, Севлиево и Трявна се съревновават в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“. Децата „мерят“ знания по български език и литература, английски и немски език, математика и информационни технологии. Организатор на проявата е Национално движение „България си ти!“.

Олимпиадата се провежда в 8 училища в градовете от областта. Съревнованието е между ученици  от 8 до 12 клас. След успешната реализация на инициативата ще се излъчат областни победители.

Печенката и Бобо с изпълнения пред участниците в "Цветна олимпиада"
netinfo

От екипа на "България си ти" информират:

"Първенците ще бъдат наградени на тържествена церемония от водещи в различни сфери на обществения живот личности. Събитието се превръща в празник на знанието, а подаръкът за всички деца са изпълненията на гласовете на „България си ти!“ – хип-хоп талантът Бобо, световната шампионка по бийтбокс Печенката и др. Проявата ще се състои на 27 ноември от 18:00 часа в зала „Орловец“ в Габрово. Инициативата е част от програмата на Движението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми".