Обстановката в община Габрово към 09:00 часа на 4 януари
Обстановката в община Габрово към 09:00 часа на 4 януари / DarikNews.bg, 3 януари 2016 г., късно следобед

Времето в община Габрово е студено, облачно, без валеж. Височината на снежната покривка е 10 см. Духа слаб северозападен вятър със скорост 1 м./сек. Температурата на въздуха, измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 12°С.

Влажността на въздуха е 85%. За почистване на пътната мрежа и улиците в  градската част от ОП „Благоустрояване” са включени 21 бр. специализирани машини. Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка е заснежена и се обработва.

Снежната покривка е 20 см. Температурата на въздуха е минус 15° С.  Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС над 10 тона. Видимостта е добра Пътят за Узана също е нормално проходим при зимни условия, почистен и опесъчен.  Височината на снежната покривка там е около 20  см.

Температурата на въздуха е минус 15°С. В района вали много слаб сняг, духа слаб северен вятър. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са обработени и проходими при зимни условия.

Броят на машините от ОПУ, работещи за почистване на републиканската пътна мрежа, са 29. В процес на почистване от „Димас” АД е и общинската (селата) пътна мрежа, като броят на работещата специализирана техника е 21. Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии.

От „Топлофикация Габрово” ЕАД съобщават, че в района на Ж.П. Гара  има аварирал главен топлопровод. Работи се по ликвидиране на аварията.

Хлебозавод „Габрово” и ВиК Габрово изпълняват нормално своите задължения. От „Енерго-Про” АД съобщават, че няма потребители, лишени от ток. На телефоните на Общинска спасителна служба няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово.

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112 и телефоните 803 328 и 818 375. Радиационният фон измерен тази сутрин е 0,020 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.