Срещи на Кристина Сидорова в села от региона
Срещи на Кристина Сидорова в села от региона / БСП за България

Народният представител от „БСП за България” Кристина Сидорова се срещна с жители на село Здравковец. От екипа на Сидорова заявиха, че срещата е инициирана от хората там, по повод ежедневните им проблеми. 

Поставените пред Сидорова казуси бяха свързани на първо място с липсата на вода в селото и лошата инфраструктура. Елементарни техни нужди, във връзка със сметосъбирането и сметоизвозването не са удовлетворени, стана ясно на срещата там. Хората негодуват и срещу храстите, които се намират непосредствено до пътното платно и въпреки неколкократно изявените им призиви, не са изрязани и затрудняват движението.

Жителите на Здравковец нямат здравен работник в селото, нито полицейско присъствие, лошо е и покритието на мобилните телефони.

„Крайно село сме, може да се сложи една камера на входа, за да се знае кой влиза и излиза, много по - сигурно ще бъде за всички нас”, споделиха пред Кристина Сидорова събралите се 15 човека.

Народният представител се ангажира с проблемите на местните хора и пое ангажимент да се срещне с ръководството на ВиК дружеството  в Габрово, за да се търси решение на поставения казус.

По време на седмичната си обиколката в областта, Кристина Сидорова се срещна с жителите на село Ганчовец. В откровен разговор с хората там, депутатът обсъди належащите за решаване проблеми в региона. Отново на дневен ред бяха поствени проблемите с пътната инфраструктура, както и с окаяното състояние на жп прелезите в близост до селото. Хората в Ганчовец се вълнуваха и от казуса с продажбата на земеделски земи на чужденци.

Във връзка със обработваемите площи в района, бе разискван и въпросът с усвояването на евросредства. Според местните, не се спазват никакви норми и предписания за правилното им отглеждане, което създава предпоставка за липса на реколта от посевите. „Това навежда на мисълта, че целта е единствено финансиране на нечий бизнес, без реална полза за областта”, споделиха хората там.

„Идвайки към Ганчовец, няма как управляващите да не забележат храстите по пътя и надвисналите клони”, бяха категорични жителите на селото. Този казус предпоставя бъдещи проблеми, както с пътната настилка, така и с достъпа до селото и не на последно място – създава реален риск от пътнотранспортни произшествия.