Мерки за безопасност на движението в Габрово
Мерки за безопасност на движението в Габрово / netinfo

Конкретни мерки за безопасността на движението в рисковите участъци в Габрово бяха обсъдени днес на работна среща. В нея взеха участие кметът Томислав Дончев, специалисти от Общината и полицията. Определни са три направления, по които ще се работи, съобщи кметът Томислав Дончев. На първо място ще бъде проучен въпросът с поставянето на камери с радар за засичане на скоростта, както и на светофари на най-опасните места. Освен това ще бъде завишен контролът от страна полицията. Обмисля се и участието на младежи в различни кампании, свързани с безопасността. Според Дончев не трябва институциите да вемат необмислени мерки веднага след някой инцидент, само за да може да се каже, че нещо се прави по въпроса.

Кампаниите и издаването на брошури и листовки не са толкова ефективни, смята градоначалникът. Необходимо е да се приложи нещо, което да стресне шофьорите и поне за известно време те да бъдат по-внимателни. За това ще бъде използван опитът на европейски страни. Подобен пример има на някои места в България, където в близост до магистралите има поставени автомобили, претърпели тежка катастрофа.

На 16-ти февруари ще се проведе среща между представители на Общината, полицията и гражданите, на която ще бъдат обсъдени идеите на габровци за подобряване набезопасността.