Иванов:Болницата е за гражданите, а не за лекарите и за медицинските сестри
Иванов:Болницата е за гражданите, а не за лекарите и за медицинските сестри / Дарик Габрово
Иванов:"Болницата е за гражданите, а не за лекарите и за медицинските сестри"
25899
Иванов:"Болницата е за гражданите, а не за лекарите и за медицинските сестри"
  • Иванов:"Болницата е за гражданите, а не за лекарите и за медицинските сестри"

 

"Не съм съгласен, че ПП ГЕРБ закрива болници. Ние сами се закриваме, защото болницата е общинска", каза председателят на местната структура на партията в Дряново и общински съветник Румен Иванов. По неговите думи лечебното заведение е натрупало много негативи през годините и накрая е станало невъзможно покриването на изискванията за сключване на договор със Здравната каса. "В това състояние, в което е нашата болница, няма бъдеще. Това е жива мъка. Всяка година някой ни помага да оцелеем", каза Иванов.

Той посочи, че предложението за преструктуриране на лечебното заведение в болница за долекуване не отразява потребностите на населението. Според него единственият вариант е създаване на вътрешно отделение, в което да се лекуват граждани на общината, сред които са социално слабите, възрастните дряновци, незрящите хора, които не могат да пътуват.

"Това може да се случи като влеем нашата болница в габровската по търговския закон със съгласието на общинския съвет и министъра на здравеопазването, а другият вариант е областната болница да открие изнесено отделение в Дряново. Така ние ще можем да го подпомагаме всяка година", каза Иванов и подчерта, че болницата е за гражданите, а не за лекарите и медицинските сестри.