Галина Банковска - мажоритарен кандидат на ГЕРБ
Галина Банковска - мажоритарен кандидат на ГЕРБ / netinfo

 

С представяне на кандидат депутатската си листа днес ПП ГЕРБ стартира в Габрово предизборната си кампания за Народно събрание. Водач на листата на ГЕРБ е Красимир Велчев  - организационен секретар и член на Изпълнителната Комисия на партията, авиоинженер, бизнесмен. Втора в кандидат депутатската листа и мажоритарен кандидат на ПП ГЕРБ в Габровски многомандатен район е Галина Банковска. Тя е позната на габровци като собственик и управител на „Веда Консулт" ЕООД, завършила е българска филология във ВТУ. От 7 години е председател на Управителния съвет на Обществен дарителски фонд. "Габрово има нужда от хора, които могат да отварят врати и да изграждат мостове. Пътят, който съм извървяла ми показа, че опитът е най-добрия учител, но само с това не може. Нужна е промяна и в законодателството. Добрите хора трябва да се опитаме заедно да променим живота си към по-добро", каза Банковска.

Третото място е отредено на д-р Иван Иванов от Севлиево. Той е ветеринарен лекар, работи като началник на ДВСК Габрово. "Приех тази кандидатура, защото моите лични цели и принципи в голямата си част съвпадат с целите и принципите на ГЕРБ. Освен това мога да се опра на моите лични качества и на своя опит", аргументира присъствието си в листата д-р Иванов. Четвърти е общинският съветник и предприемач Цветомир Михов. "Не приемам политиката като професия. Имам добър бизнес, но когато държавата те спъва, идва време да се промени нещо", каза Михов. На следващите места в листата на партията са съответно Катя Колева  от Трявна, адвокат Маруся Пенева, бизнесменът и спортист Пламен Недков, осми е д-р Георги Стайков - директор на общинската болница в Дряново.

Според областния секретар на ГЕРБ Мариян Костадинов кандидатите за народни представители на партията са достойни хора, професионалисти, спечелили доверието на съгражданите си.