Ценка Йонкова поема управлението на област Габрово
Ценка Йонкова поема управлението на област Габрово / DarikNews.bg, архив

Зам.-областният управител Ценка Йонкова е получила заповед да изпълнява длъжността областен управител до 9 октомври 2014 година.

В началото на седмицата служебният премиер Георги Близнашки проведе среща с областните управители и представители на ЦИК за подготовката на изборите на 5 октомври 2014 година.

За да се гарантира толерантността и безпристрастността на изборите, той е призовал губернаторите, които са включени в листите за народни представители, да предприемат действия за освобождаването на заеманите от тях длъжности.

„Няма да предприемам никакви действия, а ще изпълня закона“ - заяви Григоров в отговор на питане на „100 вести“ ще изпълни ли препоръките на служебния премиер.

Според чл. 161, ал. 1 на Изборния кодекс кандидат, който заема държавна служба, с изключение на кандидат за общински съветник, задължително ползва по свой избор неплатен служебен отпуск или платен годишен отпуск за времето от регистрацията до обявяване на резултатите от изборите. Николай Григоров е вече в отпуск за участие в предизборната кампания като втори в листата на КП „БСП лява България“ за 7 МИР.

В отпуск за участие в изборната кампания е и зам.-областният управител Кенан Ашиков, който е четвърти в листата на ДПС.

Информацията е на вестник "100 вести".