/ netinfo
Поредният летен академичен семестър за международни студенти организира Висшето училище по мениджмънт в Добрич. Той ще бъде открит на 6 юни в зала 203 на ВУМ. Студентите идват специално за тримесечното обучение - от юни до август. Около 50% от тях ще учат във ВУМ с помощта на програма Еразъм+.

Младежите, предпочели да съчетаят лекции с летни забавления в Добрич и по Черноморието пристигат от Виетнам, Албания, Армения, Грузия, Индия, Казахстан, Кения, Молдова, Монголия, Русия и Узбекистан. Обучението ще се провежда във ВУМ, Добрич, а програмата през лятото включва модули по „Бизнес комуникации“, „Управление на човешки ресурси“, „Мениджмънт“, „Маркетинг“ и други. Освен младежите, студенти на престижни партньорски университети на ВУМ в тези страни, през лятото пристига и преподавателски състав от Китай, Аржентина, Албания, Йордания, Ливан и Молдова.

Висшето училище има опит в организация на летни програми за студенти вече пет години. Тази година е третата, в която посреща студенти, които ще прекарат повече от три месеца във ВУМ, ще се обучават по различни бизнес модули, за което ще получат оценки и академични кредити.

Обучението ще им позволи надграждане на образованието и постигане на по-добри резултати в собствените им университети, съобщават от ВУМ. Програмата на обучение включва и посещение на бизнес организации в Източна България, организирани екскурзия и мероприятия, допълват още от ВУМ.