Времето се влошава, бъдете внимателни
Времето се влошава, бъдете внимателни / netinfo
Наблюдава се тенденция за влошаване на времето, предупреждават от община Добрич. По данни на Националния институт по Метеорология и Хидрология в дните до края на седмицата от 21 до 25 март ще се наблюдава ветровито и дъждовно време с по – интензивни валежи и тенденция за усилване на вятъра. Очаква се скоростта на вятъра в отделни райони да достигне до 18-22 м/сек.

При усложнена метеорологична обстановка, причинена от силния вятър има опасност от падащи отломки от сградите и други предмети.

Община Добрич призовава гражданите да ограничат своите излизания до стихване на вятъра. В случай, че излизането е необходимо, да заострят вниманието си за падащи предмети и по възможност да се движат далече от сгради и дървета.

При инциденти гражданите могат да се обаждат на следните телефони в Община Добрич, на които е осигурено денонощно дежурство:

- 60 27 24

- 60 56 24

От гражданска защита съветват: Влезте вкъщи и затворете плътно вратите и прозорците. Ако сте далеч от дома си, влезте в обществена сграда, подлез, потърсете сигурен подслон. Ако сте на път, спрете автомобила на открито място, далеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси.