Волейболистите на Добруджа 07 надиграха Габрово
Волейболистите на Добруджа 07 надиграха Габрово / netinfo

Мъжкият волейболен тим на "Добруджа 07" постигна нова победа в Националната волейболна лига „Бачково” – изворна вода и зарадва своите привърженици, изпълнили отново зала „Добротица” до краен предел. В 20-ия кръг възпитаниците на Мирослав Живков и Атанас Лазаров надиграха в петгеймова битка втория в класирането КВК Габрово с 3-2 (23:25, 27:25, 29-27, 16:25, 15:5), информираха от пресцентъра на клуба.

С този успех домакините реализираха десета победа в първенството, като с десет загуби и 30 точки заемат шесто място във временното класиране на шампионата. Те са с еднакъв актив от 30 точки с петия – ЦСКА (София), който изпревари тима от столицата на Добруджа по втори показател. За гостите от Габрово това бе едва четвърто поражение.

Най-резултатни за победителите бяха Йован Чулафич със 17 т. и младият талант Жулиен Георгиев с 14. В следващия 21-ви кръг добричлии гостуват на "Нефтохимик" в Бургас на 4 март, а четири дни по-късно "Добруджа 07" посреща Пирин в последния кръг от редовния шампионат.