ВМРО в Добричка област скочи срещу преизбирането на Каракачанов
ВМРО в Добричка област скочи срещу преизбирането на Каракачанов / Дарик Нюз - архив

Структурите на ВМРО в Добричка област изразяват разочарованието си от преизбирането на Красимир Каракачанов за председател на ВМРО на Петия редовен конгрес на ВМРО-БНД. В писмо до медиите войводите декларират, че нямат  намерение да напускат редовете на Организацията.

„Ние сме членове на ВМРО, а не на партията на Красимир Каракачанов. Клели сме се в идеите на ВМРО, а не във вярност към партийния лидер. Очаквахме от конгреса промяна и скъсване с досегашната безпринципна коалиционна политика, превърнала ВМРО в притурка на партии, носещи вина за разграбването и разрухата на България. Вместо това станахме свидетели на апаратни игри, които доскоро не сме предполагали, че е възможно да съществуват в нашата Организация” – се казва в писмото.

Структурите на Организацията в Добричка област заявяват, че ще бъдат вътрешна опозиция на новоизбраното ръководство. „Ние сме за обединение на патриотичните сили, но на принципна основа. Няма да подкрепим коалиция, чиято цел е оцеляването на изхабени и дискредитирани политически лидери. Оставаме във ВМРО, защото това е нашата идея и ще се борим за промяна и връщане на духа на Организацията” – категорични са добруджанските войводи.