Валентин Николов няма да води изборната листа на СДС в Добрич, засега
Валентин Николов няма да води изборната листа на СДС в Добрич, засега / Дарик Добрич

Сдружение „Патриот” ще работи заедно със СДС в рамките на този парламент, надявам се и за предстоящите парламентарни избори, коментира пред Дарик един от учредителите на сдружението  - независимият народен представител Валентин Николов. Той подчерта, че към момента няма отправена официална покана към него от страна на СДС да оглави синята партийна листа за Добрички избирателен район, каквито слухове се тиражират.

„За себе си не съм взел решение все още дали да участвам в предстоящите избори” – заяви Николов. Той отново подчерта, че на този етап сдружение „Патриот” няма да прераства в партия, но ако такава необходимост се появи в бъдеще, партия ще бъде създадена.

По повод на новоучреденото гражданско сдружение „Единство”, Валентин Николов коментира – „Това са хора, които за последните 20-сет години, осребриха всичко не само в политически, но и в личен план. Спомням си, когато Иван Костов бе наричан от Надежда Нейнски вампир, а сега тя се съюзява с този вампир. Чест прави на сегашното ръководство на СДС, че се разграничи от псевдоелита от партийни функционери”.

Независимият народен представител коментира и създаденото напрежение около промените в изборния кодекс. Според него БСП и ДПС умишлено бойкотират изборния кодекс, като целта е да се забави неговото приемане. „Проблемните моменти трябва да се изчистят и да се стигне до консенсус, защото новият изборен кодекс е много по-добър от стария” – смята Николов.

По въпроса да падне ли тоталната забрана на тютюнопушенето на закрито, Валентин Николов обяви, че старите правила, регламентиращи отделни зали за пушачи и непушачи са били много по-добри. „Новият закон отвори вратите на рекета, имам информация, че много от проверяващите органи са си разпределили заведенията и срещу определени суми си затварят очите за нарушенията. Ако правилата се спазват както трябва никой на никого няма да вреди, но това е въпрос на воля от страна на управляващите” – подчерта народният представител.