Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват / http://www.spellingbee.bg/
В СУ “Св. Кл.Охридски“ в Добрич се проведе училищният кръг на деветото национално състезание за спелуване Spelling Bee. Участваха деца от V, VI и VII клас.
За регионалните състезание на първо място се класира Йоана Димитрова от VI „б“ клас, а на второ - Виктор Радев от V „в“ клас.

Тази година надпреварата се провежда под наслов „BEE Better Together“. Тя се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. Осъществява се в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британския Съвет, Изпитен и езиков център АВО и Министерството на образованието и науката.

Русе и Исперих ще представят Североизтока на финала на състезанието по спелуване

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 297 училища в страната от 23 февруари до 1 март 2019 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Следва финален етап.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.