класни стаи
класни стаи / Dariknews.bg
Грипната епидемия в областта все още не е отменена
От днес учениците в област Добрич се връщат в класните стаи след края на грипната ваканция. Неучебни бяха дните от 21 януари до 29 януари включително.

От РЗИ - Добрич отчитат, че регистрираната заболяемост от остри респираторни заболявания (ОРЗ) спада. За периода 21-24 януари в Добрич в наблюдаваните практики за първична медицинска помощ са регистрирани 158 заболели или 186 на 10 000 души, което е под нивата за обявяване на епидемия. При предишния период заболяемостта бе 266 на 10 000 души. 

"Учениците в област Добрич се връщат в класните стаи, но грипната епидемия в областта все още не е отменена" - заяви в ефира на Дарик д-р Светла Ангелова - директор на РЗИ - Добрич. По думите й към момента остават в сила въведените противоепидемични мерки в лечебните и детски заведения, преустановяването на плановите операции и визитациите, консултациите и профилактичните прегледи, както и препоръките за избягване на масови събирания на обществени места.

В края на седмицата или най-късно в началото на следващата се очаква Регионалният щаб за борба с грипа и ОРЗ да обяви край на грипната епидемия в областта, прогнозира още д-р Ангелова.