Ученици от Добрич - призьори от  национална викторина по английски  език
Ученици от Добрич - призьори от национална викторина по английски език / netinfo

Ученици от ФСГ ”Васил Левски” завоюваха трето място в национално състезание по английски език, съобщават от учебното заведение. В надпреварата се включиха Паруш Парушев, Мариян Димитров, Яница Ангелова и Габриела Господинова, ученици от 11-б клас на училището. Отборът на гимназията премери знанията си по английски език в национална викторина, в която се включиха елитни езикови училища от Варна и Русе.

Състезанието се проведе в 3 кръга. Първият кръг включваше задача за проверка на езиковите умения на учениците  по академичните изисквания за съставяне на сравнителен и описателен текст.  Във втори кръг състезателите от всеки отбор подготвиха шест PowerPoint - презентации на английски език за шест различни образователни системи на водещи страни в образованието. По изтеглен жребий Паруш Парушев блестящо представи образователната система на Англия. В трети кръг състезателите отговаряха на въпроси, свързани с основните академични области, специалности и бъдещи професии.

С третото място в крайното класиране отборът на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” с преподавател Олга Петрова показа, че е достоен конкурент на учениците от елитни езикови училища в България.

Националната викторина по английски език "Образование на бъдещето" е организирана от фондация „Дарби” и е включена в календара за извънучилищни дейности на МОН за тази учебна година.