Започва пленерът "Каварна `2019"
Започва пленерът "Каварна `2019" / община Каварна
За 22-ра поредна година Каварна е домакин на живописен пленер. Негов организатор е Художествената галерия „Христо Градечлиев”, финансирането е от Община Каварна, а ръководител на пленера е художничката Долорес Дилова.

Творци от цяла България се събраха в Каварна, за да претворят в платната си красотата на това кътче от родното Черноморие. Те ще пресъздават в картините си емблематични или по-малко познати места от каварненския край.

Подредиха творби от пленера "Вятър Море"

Авторите споделиха, че морето ги зарежда, а пейзажите от района на Каварна присъстват в творбите, които те създават и през останалата част от годината.

По традиция, всеки участник в пленера дарява за фонда на художествената галерия „Христо Градечлиев” своите живописни платна.

Благодарение на тази инициатива галерията в Каварна притежава една от най-богатите колекции със съвременна живопис. Тя се попълва всяка година с нови творби на съвременни автори - едни от най-известните наши художници, като към основното ядро на групата всяка година се добавят нови приятели на Каварна.