Тролей с номера на Джеймс Бонд прави почетна обиколка
Тролей с номера на Джеймс Бонд прави почетна обиколка / netinfo

Най-старият тролей в Добрич ще направи днес почетна обиколка по повод пускането си в движение преди 20 години. Първият добрички тролей е имал номер 007. Той е пуснат за първи път в движение на 9 септември 1987 година. Почетната обиколка на ремонтираното превозно средство ще започне в 13.00 часа, съобщават от кметството.

Тролеят ще тръгне от спирка “Строител”, ще обърне на кръстовището на “Димитър Ковачев” и ще спре своите пътници на спирката на Математическа гимназия. Машината ще бъде управлявана от Георги Андонов - шофьорът, който преди 20 години за първи път е превозил пътници по този маршрут. Сега Андонов е пенсионер.

"Тогава бяха доставени 10 тролея с номера от 001 до 010, които трябваше да започнат превоз по различните маршрути. На 9 септември пуснахме официално този с номер 007. Останалите тръгнаха през следващите два дни", припомни си шефът на "Тролейбусен транспорт" Митко Митев. Тролеят с култовия номер е бил основно ремонтиран.

За участие в почетната обиколка са поканени областният управител, кметският екип, превозвачи, банкери, експерт – счетоводители.