Топ готвач от „Корабът на мечтите” акостира в Албена
Топ готвач от „Корабът на мечтите” акостира в Албена / netinfo

36-годишният Йордан Димитров, шеф готвач на 5-звездния круизен кораб „Корабът на мечтите”, вече е главен готвач на 5-звездната перла в Албена – „Фламинго Гранд”, съобщават от курорта.

Познатият у нас от немската филмова продукция “Кораб на мечтите” и “Круиз към щастието” е един от най-изисканите и супер луксозни плавателни съдове в круизната индустрия. Корабът плава в целия свят и хвърля котва на 6 континента. През 2012 г. “Мs Deutschland” e бил използван за плаващ хотел по време на Олимпийските игри в Лондон. Когато шеф готвач Димитров кандидатства за работа на кораба, за неговата позиция се борят 800 човека за 2 места.

Топ готвач от Корабът на мечтите акостира в Албена
netinfo

Шеф Димитров е работил дълги години в Германия, в едни от най-реномираните ресторанти. В местността Bad Wiessee е обслужвал немския политически елит, бившия президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, актьора Роуън Аткинсън. В Bad Wiessee всяка седмица при него са се хранили мишлен готвачи. В тази местност къщи имат Роман Абрамович, собственикът  на Hugo Boss Марцато. Пред именитите си клиенти шеф Димитров винаги представял българска кухня и е категоричен, че гостите са оставали изключително доволни.

Йордан Димитров е роден в Добрич през 1980 г. Живее тук, заедно със съпругата си и 10-годишния си син, с когото винаги празнуват двоен рожден ден – и двамата са родени на 12 август.

Шеф Димитров е категоричен, че гостите на „Фламинго Гранд” ще се насладят на невероятна кулинарна палитра. Обещава различни тематични вечери, богато меню с много разнообразна кухня. Самият той обича всички видове меса, сред които лидер е телешкото. Следващото предпочитание в личното му меню са рибите. Негови специалитети в атрактивната му кухня са – surf and turf и стек от млечно телешко бонфиле с аспержи и сос „Шарон“.

Топ готвач от Корабът на мечтите акостира в Албена
netinfo