/ Дарик Добрич
С встъпителна пресконференция и церемония  по първа копка днес бе даден старт на строително монтажните и ремонтните работи по проект "Реконструкция и рехабилитация на ул. "Симеон Велики - Силистра" по Оперативна програма "Региони в растеж".

Обновиха ОУ „Св. св. Кирил и Методий" в Силистра

Общата стойност на договора възлиза на над 3.1 милиона лева, от които собственият принос на Община Силистра е 49 783 лева.

В рамките на реализацията на проекта се предвижда подмяна на асфалтовата настилка по цялата дължина на улицата, изграждане на участъци за надлъжно паркиране, изграждане на велоалеи, подмяна на тротоарни настилки, благоустрояване на зелените площи, при запазване на дървесната растителност с обособяване на зони за отдих, реорганизация на кръстовища, въвеждане на енергоспестяващо осветление и осигуряване на достъпна среда.

Започва ремонт на пътя Тервел-Честименско

Срокът за изпълнение е 180 календарни дни.
Той ще започна да тече от  началото на следващата седмица, когато се очаква да бъде подписан  Протокол за откриване на строителна площадка. Изпълнител на строително монтажните дейности е ДЗЗД "Евростил" с управител Наско Богданов.