/ Dariknews.bg, Архив
Започва ремонт на пътя между град Тервел и село Честименско, съобщават от местната администрация. Трасето е част от републиканската мрежа - третокласен път IIІ-207, преминаващ в територията на областите Варна, Шумен, Добрич и Силистра. За жителите на град Тервел и околните села той е единственият подход към съседната община Алфатар в област Силистра.

Завърши ремонтът на пътя между Варна и Добрич

Вече се изготвя технологичният проект за ремонта на трасето - от бензиностанцията на Петрол в началото на града, през околовръстния път, през Честименско и до граница с област Силистра. Приблизителната дължина на участъка е 14 км.

От няколко години участъкът е най-увреденият натоварен с движение път в Тервелско, подчертават от ръководството на Общината. По него ежедневно преминават множество тежкотоварни и леки автомобили, ползва се и за превоз на ученици и учители до образователните звена в града.

Възможността за ремонт на трасето е обсъждана през тази година на работни срещи на председателя на Общински съвет Тервел инж. Симеон Симеонов и кмета инж. Живко Георгиев с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Поето е било обещание да се търсят резерви в бюджета на пътната агенция, за да бъде финансиран належащият ремонт.