Съдът: Софийска фирма е собственик на част от месарската фабрика в Ген. Тошево
Съдът: Софийска фирма е собственик на част от месарската фабрика в Ген. Тошево / netinfo

Софийското дружество „Ангора 99” АД може да влезе във владение на спомагателни постройки на месопреработвателната фабрика в Ген.Тошево, но не и на пететажна сграда – главен корпус за производство на шунка. Това реши Добричкият окръжен съд. Софийската фирма придобива няколко спомагателни обекта - шестетажна стоманено-бетонна постройка, триетажна масивна сграда, едноетажна сграда – кланица и други.

„Ангора 99”АД е въведено във владение на имота от частния съдебен изпълнител Слави Сербезов на 29 януари 2008 година. Действията му обаче се оспорват от „Добруджа Месопромимпекс” ЕООД – гр. Ген. Тошево и „Доменика ДМ” ЕООД.

Спорът за собствеността на месопреработвателното предприятие в Ген. Тошево тръгна още през 1994 година. Тогава Добруджанска търговска банка претендираше за имотите заради кредитни задължения на „Месопромимпекс”.

През 1996 година ДТБ е поискала участие в капитала на „АНГОРА 99” АД чрез апорт на въпросния имот и през 1999 година той е вписан в активите на дружеството.

С решение от 10 декември 2006 година Добричкият окръжен съд потвърди, че „АНГОРА 99” е действителният собственик на месопреработвателното предприятие.