Абсолвент на Кулинарна академия HRC в Добрич стана "Сладкар на България" 2013, съобщават от учебното заведение. Друг студент на академията - 19-годишният Мартин Обретенов бе награден в конкурса "Готвач на България" 2013. Националната кулинарна купа на България се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи. Добричкото училище участва за трета поредна година.
Носителят на титлата "Сладкар на България" 2013 - Александър Иванчев я получава за втори път. Тази година той бе заложил на традиционните български продукти в своите шоколадови творения, изграждайки скулптура от шоколад с български шевици и приготвяйки шоколадови бонбони с пълнежи от халва и виолетки.
Международното жури на състезанието включва експерти от Англия, Испания, Италия и Норвегия. Общо над 60 готвачи, сладкари, пицари и карвинг декоратори участваха в най-голямото за България кулинарно състезание в Пловдив.