Студент от Добрич отново с купата Сладкар на България
Студент от Добрич отново с купата Сладкар на България / Кулинарна академия

Абсолвент на Кулинарна академия HRC в Добрич стана "Сладкар на България" 2013, съобщават от учебното заведение. Друг студент на академията - 19-годишният Мартин Обретенов бе награден в конкурса "Готвач на България" 2013. Националната кулинарна купа на България се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи. Добричкото училище участва за трета поредна година.

Носителят на титлата "Сладкар на България" 2013 - Александър Иванчев я получава за втори път. Тази година той бе заложил на традиционните български продукти в своите шоколадови творения, изграждайки скулптура от шоколад с български шевици и приготвяйки шоколадови бонбони с пълнежи от халва и виолетки.

Студент от Добрич отново с купата "Сладкар на България"
netinfo
Студентът Мартин Обретенов изгради скулптура над 1 метър от белгийски шоколад под наименованието „Забава в кухнята", комбинирайки тъмен и бял шоколад, темперирани с различни професионални техники. Мартин представи също торта Пасифик и три вида шоколадови бонбони, сред които бонбони „Ябълков щрудел" и шоколадови бонбони с цветовете на българското знаме. На Мартин Обретенов бе присъдено трето място в категорията.

Международното жури на състезанието включва експерти от Англия, Испания, Италия и Норвегия. Общо над 60 готвачи, сладкари, пицари и карвинг декоратори участваха в най-голямото за България кулинарно състезание в Пловдив.