След преследване хванаха баща и син с 300 000 къса контрабандни цигари
След преследване хванаха баща и син с 300 000 къса контрабандни цигари / ОДП -Силистра

300 000 къса контрабандни цигари са задържани при специализираната полицейска операция, насочена срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол, съобщават от Областната дирекция на МВР -Силистра.

В хода на полицейските действия по пътя Добрич-Силистра, в района на отбивката за село Кайнарджа, били засечени два буса марка „Фолскваген”, движещи се плътно един зад друг. На подадения знак за спиране водачите не се подчинили, а рязко увеличили скоростта в посока Силистра.

Предприети са незабавни действия и преди входа на областния град бил изграден контролно - пропускателен пункт с полицейски екипи от Силистра. Последвал повторен опит за спиране, при което по-младият водач предприел рискова маневра, удряйки служебен полицейски автомобил, но непосредствено след това бил задържан.

В единия от бусовете, шофиран от 22-годишен мъж, при претърсване били намерени 300 000 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол. Младежът и другият водач - на 59 години, са баща и син. И двамата са задържани за срок до 24 часа.

Към момента срещу тях се води друго досъдебно производство за заловени в използван от тях имот над 100 000 къса контрабандни цигари, а освен това бащата се намира в условията на изтърпяване на присъда за същото престъпление.

Акцията е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Силистра след съгласуване с Районната прокуратура. Разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.

След преследване хванаха баща и син с 300 000 къса контрабандни цигари
netinfo