Откриването на тенис центъра
Откриването на тенис центъра / Дарик Добрич
Във ваканционно селище Албена официално бе открит новият тенис център и бе даден старт на третото издание на детския тенис турнир „Роял къп”. На церемонията присъства Симеон Сакскобурготски – патрон на турнира, и съпругата му Маргарита. Гости на събитието бяха още зам.-областният управител Ивелина Илиева, кметовете на Добрич и Каварна Йордан Йорданов и Нина Ставрева, генералният секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова и вицепрезидентът Огнян Илиев, както и търговският директор на Албена АД Маргита Тодорова.

тенис център Албена Симеон Сакскобурготски
Дарик Добрич

От федерацията обявиха, че това е най-големият тенис център в страната. Той разполага със 7 корта, с което общо кортовете във ваканционното селище стават 19. В третото издание на турнира за деца на възраст 9-14 години участват представители на 9 държави – България, Русия, Казахстан, САЩ, Великобритания, Румъния,Естония, Украйна и Кипър.

тенис център Албена Симеон Сакскобурготски
Дарик Добрич

„Важно е да се насърчава детският и младежки спорт. Трябва да се радваме на такива спортни съоръжения, които не са обикновено явление дори и в други страни. Надявам се всяка година някой от нашето семейство да бъде тук по време на турнира и да насърчава младите спортисти”, заяви Симеон Сакскобурготски.

„Това е знаменателно събитие, пожелавам успех на всички тенисисти!”, каза Маргита Тодорова.

От името на тенис федерацията отличие получи спортният мениджър на Албена АД Руслан Йорданов, за положените усилия за създаване на тенис центъра и развитието на този спорт в курорта.

тенис център Албена Симеон Сакскобурготски
Дарик Добрич

тенис център Албена Симеон Сакскобурготски
Дарик Добрич